Loading...
(h)ARTGALERIJ

(h)Artgalerij – Exposities en Kunstwand in Laren

Op de expositiewand van het Brinkhuis, bij de bibliotheek, zijn wisselende exposities te zien van  kunstenaars. Een kunstcommissie selecteert en presenteert de kunstenaars. De coördinatie is in handen van Ineke Vaasen. Onderdeel van de (h)Artgalerij is eveneens de beeldentuin. Hier vindt u ook regelmatig wisselende exposities. Heeft u belangstelling in het Brinkhuis te exposeren, laat het ons weten via: Hartgalerij@hartvanlaren.nl

Voor de komende periode zijn de volgende exposities gepland:

12 januari t/m 24 februari 2018: Twin Collectie van werk van Anton Heyboer

De Twin Collectie is één van de belangrijkste verzamelingen van het werk van Anton Heyboer. Heyboer (1924- 2005) is één van de grootste Nederlandse naoorlogse kunstenaars.
De Twin Collectie is van Willy en Trees van Kleef (Zeist 1946). Deze tweelingzusters verzamelen sinds 1998 werk van Anton Heyboer. Door het persoonlijk contact met hem konden zij een interessante collectie opbouwen. Ze hebben goed inzicht in het werk en de gedachten en emoties hierachter.
Volgens Heyboer zelf is de Twin Collectie de mooiste en grootste verzameling van zijn werk. De Collectie omvat de hele werkzame tijd van van Heyboer van 1946 tot 2005 en is van Museale waarde.
Willy en Trees van Kleef geven lezingen over het leven en werk van Anton Heyboer. Regelmatig staan zijn werken af in bruikleen. Onder meer aan het Historisch Museum in Haarlem en in 2017 aan het Gemeente Museum in Den Haag.

De twins geven een een lezing voor de volksuniversiteit en een paar rondleidingen. Hier zijn de data:
Donderdag 1 februari Heyboer lezing ‘Zijn werk, zijn leven’ 20.00 uur in Brinkhuis. Entree: 12,50 Euro
Rondleiding 20 januari om 14.00 uur en één om 15.00 uur. Vrije toegang.
Rondleiding 1 februari om 15.00 uur. Vrije toegang.
Rondleiding 17 februari om 14.00 uur en één om 15.00 uur. Vrije toegang. 

Info en opgeven voor de lezing bij de Volksuniversiteit. Voor de rondleidingen hoeft u zich niet aan te melden.