Laden Evenementen

Whisky proeverij met Raymond Blaas

Raymond Blaas, gepassioneerd Wijn en Whiskyliefhebber, geeft op 6 en 13 november 2025 een whiskyproeverij in het Brinkhuis. Raymond neemt zijn deelnemers mee op een whisky reis rond de wereld, van Schotland  en Ierland, via Amerika en Japan naar Nederland. Tussendoor wordt er, aan de hand van zijn verhaal, geroken en geproefd (een zogenaamde nosing and tasting).

Hoe ziet deze proeverij eruit?

Raymond gaat in op de geschiedenis van het distilleren en hoe deze techniek uiteindelijk toegepast werd voor whisky. Vervolgens wordt er een Ierse en Schotse Single Malt geproefd, uiteraard krijgt iedereen uitleg waarom deze malts zo verschillend smaken.

Na stil te hebben gestaan bij de belangrijkste smaakmakers van Whisky, neemt hij je mee op de Mayflower naar Amerika. Hoe komt het dat de Amerikaans whisky’s zo anders smaken? Om dit aan den lijve te ondervinden proef je een Rye en een Bourbon.

Als laatste komt het volledige distilleerproces aan de orde, van graankorreltje tot whisky. Waarom heeft het zo lang geduurd voor de Japanners om dit te leren? Ten slotte wordt er een Japanse Malt geproefd en eindigd je de whiskey reis in Nederland met een Millstone Malt Whisky.

Ook nieuwsgierig geworden? Boek dan je whiskey proeverij op donderdagavond 6 of 13 november. De kosten voor de nosing and tasting bedragen € 30 per persoon. Opgeven kan door contact op te nemen met Raymond Blaas op telefoonnummer 06 – 25518080 of per email raymondblaas@gmail.com

Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant