Laden Evenementen
Evenementenreeks Evenementenreeks: Expositie Govert Muijs

Expositie  “Buiten de lijst“ van Govert Muijs in het Brinkhuis te Laren.

Bezoek de expositie “Buiten de lijst” van Govert Muijs tussen 13 april en 23 mei in het Brinkhuis in Laren. Op deze expositie zie je een selectie van  landschappen, stadsgezichten en portretten.

De portretten die hij schildert zijn veelal levensgroot. Waarin hij zich onderscheidt van de meeste kunstenaars, is dat hij gedeeltelijk “Buiten de lijst” schildert, het ogenaamde  Trompe l‘oeil effect.

Daardoor krijgen de schilderijen  een extra dimensie en maakt het nog meer contact met de kijker. Veel kinderportretten heeft hij geschilderd in deze stijl.  Sinds een aantal jaren combineert hij  “Buiten de lijst schilderen” ook met VideoKunst.

Met de bewegende beelden kan hij een verhaal vertellen en zijn boodschap nog duidelijker overbrengen aan het publiek zoals het thema “ Jeugd in de digitale wereld”.

Ook op deze expositie zijn schilderijen te zien met het thema “Het licht van Amsterdam”, waarbij de weerspiegeling van de grachtenpanden in het water een belangrijke rol speelt. Bij deze schilderijen steekt er o.a. een stuur van een fiets uit de lijst.

Het schilderen “Buiten de lijst” heeft een aantal jaren geleden aandacht gekregen van het  programma ’t Klokhuis. Dat heeft hem als kunstenaar veel opdrachten opgeleverd.

Twee jaar geleden heeft hij meegedaan aan het TV programma “Sterren op het doek” waar hij Frits Spits op het doek heeft vereeuwigd.  “Avro’s Kunstuur” heeft een tijd geleden een item over Govert Muijs uitgezonden.

De opening van deze bijzondere expositie is op zaterdag 13 april tussen 15.00 – 17.00 uur en zal verricht worden door Jacques Walch. Vanaf 16.15 uur speelt Govert’s Bluesband in de kleine theaterzaal.

Meer informatie over Govert Muijs

Beeldend kunstenaar Govert Muijs

Website: www.govertmuijs.nl
Email: info@portretschilder.nl
Telefoon 06-50875872

Impressie

Share This Story, Choose Your Platform!