Laden Evenementen
Evenementenreeks Evenementenreeks: Expositie Gea Lamme – (h)Artgalerij

Expositie Gea Lamme 23 feb – 10 apr 2024

De expositie van Gea Lamme (schilderijen en keramiek in de vitrine) is gratis te zien van 23 feb t/m 10 april 2024 in de (h)Artgalerij in het Brinkhuis in Laren.

Titel van de expositie: Onderweg

Het onderweg zijn heeft vele lagen. Zijn we niet allemaal onderweg?

In mijn werk en leven ben ik onderweg. Graag ben ik in de natuur en verwonder ik me dat wij als mens dit alles zo beschadigen.. Mensen kunnen zo op zichzelf gericht zijn, op macht, op geld. Hoe kunnen we hier toch iets in veranderen…..

De mens, onderweg, op zoek
Met elkaar, naast elkaar
In gesprek of aftastend
In vrede of oorlog
Samen?

Gedachten en beelden opgedaan in de natuur tijdens wandelingen, reizen en gewoon in het dagelijks leven, geven aanzet tot vertaling in tekenen, schilderen of werken met klei.

Meestal zoekend, soms doelgericht, schetsmatig en werkend in lagen waardoor het werk meer diepte en sfeer krijgt. Mijn opzet is het werk krachtig te maken, niet teveel priegelen en is er altijd de afweging wat laat ik zien en wat laat ik weg.

Een streek met een dikke kwast zegt meer dan tien streken met een dunne” een uitspraak die mij past.

Doorwerken, erop broeden, experimenteren, weggooien en opnieuw beginnen tot ik niet meer kan toevoegen. Werk waarin het beeld herkenbaar is, maar het oog toch gevraagd wordt verder te kijken.

Het maken van eigen werk is voor een zoektocht, een onderweg zijn, op zoek naar evenwicht in creatie, in leven, in zijn.

Gea Lamme
www.ateliergeertje.nl
Kortenhoef

Impressie van haar werk

 

 

Share This Story, Choose Your Platform!