Laden Evenementen
Evenementenreeks Evenementenreeks: Schrijfcursus Levensverhaal – Emilie Lindenbergh

Schrijfcursus Levensverhaal – Emilie Lindenbergh

De cursus Levensverhaal schrijven is voor iedereen die zijn of haar levensverhaal graag zou willen verwoorden op papier. Emilie helpt je met praktische tips en adviezen om je schrijfvaardigheid te verbeteren. Voor iedereen die zijn/haar verhaal wel eens “zou willen opschrijven”

Schrijfcursus Levensverhaal wordt gegeven in het Brinkhuis onder begeleiding van Emilie Lindenbergh en bestaat uit 11 bijeenkomsten om de 14 dagen.

Informatie over de cursus

Dinsdag 3 oktober vrijblijvend Informatie uur over de Schrijfcursus Levensverhaal, van 10.30 tot 12.30 uur.

Dinsdag 10 oktober Start Schrijfcursus Levensverhaal, 10.30 uur.

Kosten: € 350,- incl lesmateriaal.

Contact, vragen en aanmelding: Mail emilielindenbergh@outlook.com Website www.emilielindenbergh.com  T. 06 30276087

Waarom uw levensverhaal schrijven?

Soms zijn de behoefte en het moment dáár om uw verhaal aan het papier toe te vertrouwen. Of kinderen en kleinkinderen beginnen vragen te stellen U bepaalt zelf waarover en voor wie u uw verhaal schrijft. Voor uzelf of voor anderen. Wat u wel en wat u niet vertelt is dus aan u. U kunt ook het verhaal schrijven over iemand anders.

Structuur

U kunt verschillende structuren hanteren: de aangeboden chronologische structuur, een structuur gebaseerd op thema’s, bepaalde onderwerpen, of u kunt korte verhalen schrijven, waarbij ieder verhaaltje een afgerond geheel is, een levende herinnering en dat voegt u samen in een bundel. Natuurlijk kan ook voor een combinatie van deze structuren gekozen worden.

Wat u uiteindelijk opschrijft wordt bepaal door: voor Wie schrijft u, Waarom schrijft u het en Wat schrifjt u wel en wat niet. Als u na de inventarisatie van u gegevens uw keuze gaat maken (u gaat dan selecteren), dan zijn deze drie W’s de richtlijn daarvoor.

Schrijven is de kunst van het weglaten.

Voor uzelf

Als u het verhaal voor uzelf gaat schrijven, dan kan het een bezinning zijn, een overzicht van uw leven. De rode raad kan zichtbaar worden. Dit kan een perspectief voor de toekomst geven.

Voor uw (klein)kinderen

Als u het verhaal voor uw kinderen schrijft, dan kunt u van daaruit een selectie uit de rijkdom van uw leven maken, om door te geven. Schrijven is de kunst van het weglaten. U kunt uw verhaal verrijken met foto’s, documenten, brieven, enzovoort.

 

Share This Story, Choose Your Platform!