Laden Evenementen

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Ton Verlind - Publieke Omroep 18 maart 2024
10.00 Inclusief 9% BTW

Ton Verlind – Dossier Toekomst van de publieke omroep

Op dinsdag 18 maart 2024 geeft Ton Verlind zijn kijk op de Toekomst van de publieke omroep in het Brinkhuis in Laren ism gast Arjan Lock en vakmedia-platform Spreekbuis. 19:30 uur € 10

Dossier: De toekomst van de publieke omroep

Journalist Ton Verlind is een volger van de ontwikkelingen binnen de publieke omroep, door de toenemende invloed van Den haag door sommigen ook omschreven als ‘staatsomroep’. Voor het mediaplatform Spreekbuis.nl stelde hij bij gelegenheid van de komst van het nieuwe kabinet het ‘Dossier De Toekomst van de Publieke Omroep’ samen, een samenvatting van columns en interviews, bedoeld om een bijdrage te leveren aan de discussie over de toekomst van het bestel en de nieuwe minister van mediazaken bij te praten.

Strategie publieke omroep loopt achter op de feiten

Zo’n negenhonderduizend euro gaf de NPO volgens het financiële jaarverslag uit aan strategieontwikkeling. Echt trots zijn ze bij de publieken niet op het resultaat want informatie over die nieuwe roadmap-naar-de -toekomst komt maar mondjesmaat naar buiten. Je zou verwachten dat, als je na maanden heimelijk vergaderen in werkgroepen de gouden graal hebt ontdekt, je de resultaten van al dat denkwerk van de daken zou schreeuwen.

Spreekbuis

Spreekbuis volgde de afgelopen maanden de discussie over de leiderschapscultuur binnen de publieke omroep en de toekomst van het bestel op de voet. Met columns en interviews met direct betrokkenen, medewerkers en onafhankelijke deskundigen.

Daaruit ontstaat een veelzijdig beeld. De publieke omroep is van onschatbare waarde voor het functioneren van de democratie, maar lijdt ook aan erosie. Onvoldoende samenwerking, tegengestelde belangen, onduidelijk leiderschap, kritiek op het creatieve klimaat, weinig l directe betrokkenheid van medewerkers bij het l ontwikkelen van een strategie. In dit dossier worden l verschillende observaties en interviews gebundeld met het doel een bijdrage te leveren aan de discussie over de toekomst van dit omroepbestel dat wereldwijd nog steeds als uniek kan worden beschouwd.

Arjan Lock

Arjan Lock (Apeldoorn, 22 juni 1971) is een Nederlandse programmamaker en bestuurder binnen de publieke omroep. Hij werd in 2008 benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van de Evangelische Omroep (EO). In 2018 werd hij voorzitter van het College van Omroepen, het belangrijkste adviesorgaan binnen de Nederlandse publieke omroep.

Over Ton Verlind

Ton Verlind (Etten-Leur, 1 januari 1950) is, voormalig verslaggever, presentator, eindredacteur van Brandpunt, hoofd informatieve programma’s en mediadirecteur van de KRO.

Verlind begon in de jaren zeventig als journalist bij dagblad De Stem in Breda. In 1974 werd hij radioverslaggever bij de Tros. In 1979 stapte hij over naar de televisie en werd verslaggever bij de actualiteitenrubriek Brandpunt van de KRO, tevens presentator en vanaf 1984 eindredacteur. Ook presenteerde hij samen met Tetske van Ossewaarde het economische programma Brandpunt in de markt.

In 1995 werd hij aangesteld als mediadirecteur van de KRO. In 2007 veranderde bij de KRO de bestuursstructuur, waarna hij voor zichzelf geen rol meer zag weggelegd en hij besloot een andere weg in te slaan, terug naar zijn eerste liefde de journalistiek. Ton Verlind publiceert over maatschappelijke ontwikkelingen en de rol die de media daarin spelen. In juli 2021 schreef hij het boek Een schitterende slangenkuil een blik achter de schermen van zijn 50-jarige journalistieke carrière.

Daarin is hij kritisch op het functioneren van de media. ‘De werkelijkheid van alledag, zoals ik haar ken uit mijn eigen omgeving, is heel anders dan de politieke werkelijkheid en het beeld dat de televisie en de media schetsen. Die realiteiten zijn in de loop van de tijd steeds verder uit elkaar gaan lopen.

Dat brengt de samenleving in verwarring, en zij heeft het nieuwe houvast nog niet gevonden. Dat mag mijn vak, de journalistiek, zich aanrekenen: te veel gericht op de problemen en het spektakel, te weinig op de oplossingen.”

 

Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant