Laden Evenementen

 

 

Poëzie aan de Brink is een nieuw drie dagen durend poëziefestival dat mensen uit Laren en wijde omgeving kennis wil laten maken met de enorme veelzijdigheid van poëzie.

Vrijdagavond 2 februari 2018, Kunstcafé Laren, Brinkhuis, 19:30 – 22:00 uur
Opening van het festival, presentatie van de dichtbundel ‘Soms gaan letters’. Aansluitend het PoëzieSouper in Restaurant Mauve, waar prominente gasten, zoals Marion Bloem, Karel Loeff en Tijmen Smit een favoriet gedicht voorlezen.

Zaterdag 3 februari 2018, Brinkhuis, 09:30 – 22:00 uur
Om 09:30 uur start het PoëzieOntbijt met de dichters Ineke Holzhaus, Jos van Hest en Gerard Beentjes. In de middag zijn er drie workshops: Gitte Spee geeft een workshop ‘gedichten tekenen’, Ineke Holzhaus ‘lezen met je oren’ over het lezen van gedichten en Jos van Hest ‘poëzie schrijven’.
Aan het eind van de middag draait de film Poésia sin Fin. ‘s Avonds in de Dichtersparade treden achttien dichters op en de Syrische muzikanten Rezkar en Mahmud.

Zaterdag 3  en zondag 4 februari, Expositie in de Johanneskerk, 11:00 – 17:00 uur
Kunstenaars uit Laren e.o. tonen kunstwerken bij de gedichten uit ‘Soms gaan letters’.

Zondag 4 februari, Rosa Spierhuis, 11:00 uur – 12:30 uur
De Poëziefinale met jazzmuzikanten en dichters o.a. Diana Ozon.

De avondprogramma’s met de dichters in de bibliotheek Laren en De Poëziefinale op zondagochtend in het Rosa Spier huis zijn vrij toegankelijk.
Voor de dichtersparade (gratis), het Poëzieontbijt, de diverse Workshops en de Film zijn kaarten verkrijgbaar via: www.bibliotheekhlb.nl .
Reserveren voor het PoëzieSouper in Restaurant Mauve kan bij: nancy@i-Laren.nl

Het uitgebreide programma is te vinden op de verschillende websites van de organisaties en op de Facebookpagina Poëzie aan de Brink.

Organisatie
Bijzonder is, dat Poëzie aan de Brink tot stand is gekomen door de nauwe samenwerking van vijf culturele organisaties: ‘t Brinkhuis Laren, Openbare Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum, De Literaire Werkplaats Eemnes, Kunstcafé Laren en Volksuniversiteit Het Gooi.