Laden Evenementen

 

Het is 1993. De Almeerse theatermaker Nick Teunissen zingt zijn allereerste liedje ooit. Over Bosnië en gevluchte klasgenootjes. Onderwijl voert hij zijn eigen kleine oorlog. Theater als wapen. Homo zijn op Echnaton is zo makkelijk nog niet. Vijftienhonderd kilometer verderop vecht een andere jonge man zijn strijd. Sarajevo is zijn stad. Journalistiek is zijn wapen en oorlog is daar zijn echte werkelijkheid. Het is niet zomaar een jongen. Het is Nick zijn grote liefde, maar dat weten ze dan nog niet. Een Hollandse Almeerse jongen met zijn Servische moslimprins en een gezamenlijke strijd: met het verleden en met het heden.

Enkeltje Holandija wordt een muzikale monoloog, waarin Nick Teunissen het verhaal van zijn emigratie vertelt. Daarin schakelt hij tussen het heden, het  oorlogsverleden van zijn geliefde en hun ontmoeting.
De zeer diverse personages, die deze verhalen bevolken, speelt Nick zelf; allemaal met evenveel liefde en verwondering. Daarin wordt hij bijgestaan door pianist Alwin Kluit en gitarist/percussionist Frank Buers.

 

 

Regie: Rob van de Meeberg
Toneeltekstschrijver: Jannemieke Caspers
Dramaturgie: Jannet van Lange
Liedtekstschrijver & componist: Dick Ridder
Spel en zang: Nick Teunissen
Piano: Alwin Kluit
Gitaar & percussie: Frank Buers

Meer info op: http://enkeltjeholandija.nl

Datum: 23 februari 2018
Aanvang: 20.15 uur
Locatie: Theater aan de Brink, Brink 29 Laren
Entree: € 15,00

Tickets

40 beschikbaar
Enkeltje Holandija, 23 februari 2018, 20.15 uur15,00 Inclusief 6% BTWEnkeltje Holandija, 23 februari 2018, 20.15 uur

Vul alstublieft alle verplichte velden in