Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
Prijs € 109,00
Code CRE-473
3 lessen
Donderdag 16, 23 nov.19.30-21.30 uur Zaterdag 18 nov. 9.00- 13.00 uur
Brinkhuis, Laren
Bart Stornebrink

 

 

 Deze cursus is samengesteld voor de fotograaf die graag reist en een mooie fotoreportage wil maken. Vakanties zijn unieke gebeurtenissen. Daarvan wilt u ook unieke foto’s maken, zodat u bij thuiskomst maximaal kunt nagenieten en met trots uw foto’s aan anderen kunt presenteren. Misschien maakt u er wel een mooi fotoboek van.

Op reis in Nederland of verder weg komt u van alles tegen; kerken, tuinen, monumenten, marktjes, straatjes, lokale figuren, natuur. Het is er allemaal en het vraagt allemaal om een eigen benadering met uw camera. Wat u in deze cursus leert is om op die diversiteit aan onderwerpen te anticiperen en van elk onderwerp de beste foto te maken, waarbij u gebruikmaakt van de gegeven omstandigheden en het bestaande licht van dat moment.

De cursus is voor fotografen van alle niveaus en voor elk type camera (compact, hybride, systeem, spiegelreflex). Het is wel van belang dat u weet waar de belangrijkste functies (naast de automatische stand) op de camera zitten.

Er zijn twee theorieavonden en een praktijkochtend. In de eerste les leert u de technische benadering van de reisfotografie, ook wel straatfotografie genoemd. We bespreken de mogelijkheden van uw eigen camera en u krijgt mooie voorbeelden te zien. Daarna volgt een praktijkochtend in het centrum van Amersfoort. U gaat al wandelend onder leiding van de docent in het oude centrum oefenen in het maken van een sfeerreportage. We fotograferen alles wat we tegenkomen. Van een monument tot een patat etend kind. De tweede lesavond besteden we aan het bespreken van de foto’s van de praktijkochtend en we kijken kort naar de foto-nabewerking.

Bart Stornebrink is beroepsfotograaf en geeft al jaren fotografieworkshops. Voor hem is fotograferen het vastleggen van de eigen emotie. U probeert te vatten wat u voelt, wat u ziet, wat u ervaart. De foto is pas geslaagd als u dat weet over te brengen. De techniek staat daarvoor ten dienste, maar is niet het uitgangspunt. Het is handig om te weten hoe het gereedschap werkt, maar bij het maken van een goede foto komt meer kijken.

Data:
donderdag 16 en 23 november 19.30-21.30 uur
zaterdag 18 november 9.00-13.00 uur