Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Claudia y Manito

Datum: 23 maart 2018
Tijd: 20.15 uur
Locatie: Theater aan de Brink, Brink 29 te Laren
Entree: €15,-

 

Claudia y Manito brengen een gepassioneerd programma genaamd ‘Arpamor’. Het repertoire bestaat uit een verfijnde selectie van muziek en Spaans talige liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent. Tijdens het concert worden de nummers in het Nederlands toegelicht. “Concerten doen we meestal helemaal akoestisch. Het concert heeft iets weg van de combinatie Carel Kraayenhof en Lavinia Meijer, alleen geen bandoneon, maar flink wat flamenco gitaar temperament”.
Claudia speelt de instrumentale stukken op de Paraguayaanse Harp. Deze harp is een Zuid Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op dit prachtige instrument speelt zij melancholische  zamba’s, ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. Een aantal van deze nummers kent men ook van  Los Paraguayos. De gezongen  stukken  zijn met gitaarbegeleiding.

 

Claudia
De muzikale wortels van Claudia van Trigt liggen in de Zuid-Amerikaanse muziek. Claudia heeft het gevoel voor deze muziek van thuis uit meegekregen. Van haar Surinaams/Antilliaanse vader heeft zij het temperament, en van haar Indische moeder het fijnbesnaarde geërfd. Haar vader was gitarist in diverse latin combo’s. De beginselen van gitaar heeft zij van hem geleerd.
Als kind was zij al gefascineerd door de harpmuziek van Luis Bordon echter, thuis was geen harp. Toen was zij aangewezen op de gitaar. In het begin van haar studie klassiek gitaar op het conservatorium merkte ze dat ze een andere kant op wilde. Toen heeft zij zich zelf bekwaamd in het Latijns Amerikaanse genre. De belangstelling voor de Paraguayaanse harp was bij Claudia niet verdwenen. Daarom heeft zij een authentieke harp besteld uit Paraguay; deze waren in Nederland moeilijk te krijgen. Door zelfstudie en veel muziek luisteren heeft zij zich dit instrument meester gemaakt. Claudia is in verschillende groepen actief geweest. In de loop van de tijd heeft zij zich ontwikkeld tot een zangeres en muzikante met veel zeggingskracht. Met haar zwoele stemgeluid pakt zij de luisteraar geraffineerd in.

 

Manito
Vanaf zijn 7e levensjaar is de gitaar bij Manito niet meer weg te denken. Zijn oom, die gitaar (Hot Club de France stijl) en piano speelde, bracht hem de fijne kneepjes bij. Dit alles ging zonder noten lezen. In deze periode leerde Manito ook de rumba flamenca uit de Camargue.
Manito heeft altijd de voorkeur gehad voor de Spaanse gitaar. Dit instrument is volgens hem een verlengstuk van zijn ziel.
Tijdens een concert speelt Manito flamenco- en zigeunertraditionals en zelf gecomponeerde stukken. Gebeurtenissen uit ‘het leven’ zijn vaak de inspiratiebron van deze nummers. Ook heeft hij enkele hommages geschreven.
Door veel met andere muzikanten te spelen en zelfstudie heeft Manito een karakteristiek geluid ontwikkeld.  Zijn spel is intuïtief en heeft veel dynamiek. Dankzij de vele improvisaties klinkt zijn muziek  spontaan.

Meer informatie: http://www.claudiaymanito.nl/

Bestel uw tickets online via onderstaand Tickets formulier.
Met ingang van 1 september 2017 zijn kaartjes voor theater- en filmvoorstellingen online te bestellen via het ticketformulier op onze website.
Indien u hier niet uitkomt dan kunt u op de dag van de voorstelling – vanaf een uur voor het begin van de voorstelling – uw kaartje(s) via pinbetaling aan de balie kopen.