KarakterZomerweek 2017-08-31T19:12:44+00:00

Project Description

KarakterZomerweek in het Brinkhuis!

Voor alle basisschoolkinderen uit het Gooi en omstreken wordt er in de week van 28 augustus tot en met 1 september de KarakterZomerweek georganiseerd. Een week vol workshops, avontuur, plezier en ontdekking voor alle kinderen van 7 t/m 12 jaar, in het Brinkhuis te Laren.

Theaterman Gideon Calis van Theaterschool KarakterZ en Marius Hille Ris Lambers van Onestop Fotografie & Marketing zijn de initiatiefnemers. Gideon, die in Laren onder meer bekend is als zanger en entertainer en Marius, die als oud-voorzitter en -speler van Improvisatietheatervereniging Papaver uit Alkmaar jarenlang theaterervaring heeft opgedaan, vonden dat er in Laren te weinig werd gedaan om kinderen op een speelse en ongedwongen manier te laten kennismaken met kunst en cultuur.

Dit kan nu in de laatste week van de zomervakantie. Kinderen kunnen overdag spelend leren en ouders kunnen nog even van hun laatste vakantie week rustig nagenieten of onbezorgd naar hun werk gaan. Hoe gaaf is dat?

Of zoals Pippi Langkous zegt: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”.

 

Locatie:
In het Brinkhuis in Laren, Brink 29  1251 KT Laren. In het Brinkhuis en in de besloten binnentuin zijn diverse ruimtes waar de diverse workshops gegeven worden. De workshop fotografie zal deels rondom de Brink worden gegeven, onder begeleiding van docent en assistenten.

Tijd:
Van maandag 28 augustus tot en met vrijdag 1 september, elke dag van 10:30 uur tot 17:00 uur. Van maandag t/m dinsdag is er om 17:00 uur een dagafsluiting in het theatercafé, waar ouders met hun kinderen optioneel onder het genot van een drankje de ervaringen van die dag kunnen uitwisselen. Op vrijdag 1 september om 15:00 uur is de eindpresentatie van de Zomerweek, waar kinderen aan hun ouders kunnen laten zien wat ze gemaakt of gedaan hebben. Hun kunstwerk, hun foto’s of hun theatervoorstelling bijvoorbeeld. Hoewel ook dit aan de ouders is hier wel of niet bij aanwezig te zijn, raden we dit wel van harte aan! Leuk voor de kinderen, ouders én docenten!

Kosten:
De kosten voor de KarakterZomerweek bedragen € 250,- per kind voor de hele week. Hierbij inbegrepen zijn lunch, limonade en thee en het gebruik van lesmaterialen (behalve een smartphone voor de lessen “Fotograferen & filmen”). Dit bedrag dient uiterlijk 1 augustus 2017 te zijn bijgeschreven op het volgende rekeningnummer:

IBAN NL05 RABO0313536848
t.n.v. G.L. CALIS
onder vermelding van KarakterZomerweek 2017 en de voornamen & achternamen van de kind(eren).

Ouders en verzorgers kunnen hun kinderen aanmelden via de site www.karakterz.nl/zomerweek