De Gooische Muziekschool

Project Description

 

Welkom bij de school voor Muziek, Musical en Dans!

Muziek maken, zingen, toneelspelen en dansen geeft iedereen die het doet veel plezier. Onze school is bedoeld om onze leerlingen met veel enthousiasme les te geven om zo verder te komen met een leuke hobby. Voor diegenen die meer willen is er ook een opleiding binnen onze school die er voor zorgt dat er doorgestroomd kan worden naar MBO- en HBO-opleidingen.
Lessen worden gegeven in Bussum, Naarden, Laren, Eemnes, Huizen, Weesp, Muiden en Wijdemeren (Kortenhoef). Niet in alle plaatsen is het aanbod volledig. Informeer hiervoor bij onze administratie.
Voor gitaar, piano, viool, keyboard, cello, contrabas, trompet, klarinet, saxofoon, accordeon, dwarsfluit, blokfluit, fagot, trombone, hoorn en zang kan jong en oud bij ons terecht. Voor kinderen tussen de 1,5 en 8 jaar zijn er speciale muziekcursussen. Musical- en danslessen zijn er van 7 à 8 jaar tot 21 jaar.

De Gooische Muziekschool bestaat sinds 1993. De school is destijds gestart met een kleine opleiding in Laren waarna de school 1996 een regionale functie kreeg. Anno 2006 verzorgen wij lessen in 10 gemeenten in ’t Gooi. De school telt ruim 60 gekwalificeerde docenten die les geven aan ongeveer 1300 leerlingen. Het doel van de school is om haar leerlingen op een enthousiaste manier te stimuleren om te dansen, muziek of muziek-theater te maken. De docenten geven de lessen gericht op de wens van de leerling. Naast de “eigen les” organiseren wij tal van activiteiten waar onze leerlingen zich kunnen presenteren. De school wordt geleid door de broers Nico (artistiek directeur) en Coen Schimmel (zakelijk directeur). Naast de directie heeft de muziekschool een viertal medewerkers op kantoor die ervoor zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. De administratie van de school is bereikbaar op werkdagen van 9.30 – 17.00 uur.

Muziekafdeling

Vanaf de leeftijd van 1,5 jaar (muziek met peuters) kunnen leerlingen lessen volgen bij deze afdeling. Na de basisvorming muziek (4 tot 8 jaar) kunnen leerlingen doorstromen naar instrumentaal onderwijs. Het is niet verplicht om een basiscursus te volgen. De instrumentale lessen (adviesleeftijd vanaf 7 jaar) zijn naar muziekstijl ingericht, zoals klassiek, pop en jazz. Daarnaast zijn er natuurlijk groepslessen op diverse instrumenten zoals o.a. blokfluit, gitaar en keyboard. Leerlingen kunnen vanaf een half jaar les beginnen met samenspelen in het speeltuinorkest. Daarnaast zijn er bigbands en popgroepen voor gevorderde leerlingen. Zeker 10 keer per jaar organiseert de muziekschool activiteiten zoals voorspeeldagen, muziekpromotie- en open dagen. Tijdens deze dagen treden de bands en groepen regelmatig op.

Musicalafdeling

Wie wil er geen musicalster worden? Op het grote podium een hoofdrol spelen. Dit kan bij de Musicalafdeling. Deze opleiding geeft kinderen de mogelijkheid om door te stromen naar de HBO-vakopleiding. Veel leerlingen zijn reeds voorgegaan. De basis van alles is ook hier plezier hebben in je hobby. De start begint voor leerlingen vanaf 8 jaar oud met de basistraining.

Thuis muziekles wanneer jij wil!

De Gooische Muziekschool is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren op kinderen, tieners en volwassenen op een goede manier muziekles te geven. Tieners en met name volwassenen hebben vaak geen tijd niet meer en komen dus niet aan een goede muziekles toe. Vanaf 12 januari kunnen geïnteresseerden bij De Gooische Muziekschool ook THUIS Muziekles nemen voor zang, gitaar, slagwerk en toetsen. De leerling krijgt een inlogcode voor een serie lessen, waarin een docent duidelijk alles uitlegt.
Het idee achter deze nieuwe lesmethode is e-learning aangevuld met contactmomenten met een docent van de muziekschool. Deelnemers krijgen een eigen les- en oefenstudio online. Middels instructiefilmpjes worden onderdelen van het bespelen van het instrument uitgelegd en voorgedaan. De deelnemer kan in zijn eigen studio oefenen. Beheerst hij de stof dan stuurt hij een filmpje naar een docent van de muziekschool. De docent geeft de deelnemer dan persoonlijke instructies en tips.
Meer informatie: www.degooischemuziekschool.nl  of  035-6936596

Muziek met Peuters start september 2017 in Laren

De Gooische Muziekschool gaat weer van start met Muziek met Peuters. Een leuke en energieke muziekcursus voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen. Muziek met Peuters is een cursus voor kinderen tussen de 1,5 en vier jaar samen met hun (groot)ouders met als doel om op zeer eenvoudige en speelse manier kennis te maken met muziek. Samen lekker zingen, trommelen, klappen, stampen en dansen maakt het gezellig.
We starten op 21 september 2017 in Laren bij muziekcentrum Schering & Inslag aan de Eemnesserweg 15a. De lessen beginnen om 9.00 uur. De kosten bedragen € 60,00 voor 6 lessen. Kom je met twee peuters dan zijn de kosten € 100,-. Aanmelden kan via deze link. Voor meer informatie kun je bellen met 035 – 693 65 96.

Elfde Pianofestival Gooische Muziekschool

Zondag 25 maart 2017 presenteerde De Gooische Muziekschool voor de elfde keer haar Pianofestival. Het populaire festival werd gehouden in het Theater aan de Brink van het Brinkhuis. Deze editie traden er maar liefst 60 pianisten op. Een aantal pianisten volgden in voorbereiding op dit festival een workshop bij top-pianiste Daria van den Bercken.
Het festival biedt pianisten vanaf 8 tot 18 jaar de gelegenheid om in een mooie omgeving hun ingestudeerde werk te laten horen. De pianisten zijn afkomstig uit alle locaties waar de Gooische Muziekschool lessen verzorgt. Dit zijn o.a. Bussum, Laren, Eemnes, Weesp en Huizen. Tijdens de concertseries kan het publiek luisteren naar zowel klassieke als lichte muziekstukken.
Zaterdag 4 maart 2017 was voor vier geselecteerde leerlingen van de Muziekschool een speciale dag. Zij volgden een Masterclass bij top-pianiste Daria van den Bercken. Tijdens deze sessie heeft Van den Bercken de leerlingen geïnspireerd om de te spelen werken nog beter voor het voetlicht te  brengen.
Het Festival werd mede mogelijk gemaakt door Steinberg piano’s uit Eemnes. Meer informatie is te vinden op http://www.degooischemuziekschool.nl/.