Algemeen Toerisme

Project Description

Fietsknooppuntkaart Gooi en Vecht
U kunt in het Brinkhuis de fietsknooppuntkaart van Gooi en Vecht kopen voor 2,50 euro.  Hiermee kunt u eenvoudig uw eigen route door de regio uitstippelen.

Wandelen met een gids
Wij willen u graag ook wijzen op onze dorpsgids Vincent Hilhorst. Vincent is de enige dorpsgids van Laren. Tegen een kleine onkostenvergoeding leidt deze bekende Laarder al een aantal jaren groepen van twee tot vijftig personen door het dorp.’Ik laat ze de atelierwoningen zien, maar ook de Brink, de Johanneskerk en op verzoek zelfs de St. Jansbasiliek. Ook vertel ik onder andere hoe straten en gebouwen aan hun namen zijn gekomen. De tocht duurt zo’n anderhalf tot twee uur. De deelnemers reageren altijd heel enthousiast. Ook voor bedrijven organiseer ik rondleidingen’, zegt de Gids van Laren.
Op aanvraag bestaat in de zomermaanden de mogelijkheid Laren per koets te verkennen. Vincent heeft een mendiploma. Dit kan met groepen van zes tot acht personen. Volgens Hilhorst is Laren nog altijd ‘één van de mooiste dorpen van Nederland’. ‘Ik ben hier geboren en getogen. De Laarders zijn vriendelijk en iedereen kent elkaar. Ik voel me hier prettig’. Meer informatie over de rondleidingen: Telefoon 5313134 of 06-10104866;  e-mail post@vincenthilhorst.demon.nl of reserveren@hartvanlaren.nl

Fietsverhuur
Bike Totaal/Harder Fietsen,  Zevenend 25, 1251 RK Laren, 035 – 533 0843. Vooraf reserveren!
info@biketotaallaren.nl
http://www.biketotaallaren.nl

De Fietsspecialist Laren, Schapendrift 2, 1251 XG Laren, 035 – 887 2100
info@defietsspecialistlaren.nl
http://www.defietsspecialistlaren.nl

Oplaadpunten
Wij hebben ook een lijst met oplaadpunten voor elektrische fietsen, die u bij ons in het Brinkhuis kunt bekijken.