Loading...
OVER HET BRINKHUIS

Het Brinkhuis

Op 6 juni 1881 werd de eerste steen gelegd door pastoor Gerardus Hartman voor het “St. Josephgesticht”. Hij had een legaat ontvangen en die besteedde hij aan de bouw van een klooster annex school om onderwijs te kunnen geven aan de Larense kinderen. Op 3 april 1882 kwamen de eerste zes zusters Dominicanessen van Neerbosch naar Laren. Zij gingen zich bezig houden met het geven van onderwijs. De school, genaamd de R.K. Rosaschool, stond naast het klooster op de hoek van de Brink en is nu in gebruik als kantoorgebouw.

In de jaren zestig vertrokken de Dominicaner zusters. In het klooster werd een buurthuis/sociaal cultureel centrum gevestigd, genaamd de Warrekam. In 1970 werd dit geopend. In 2004 werd het idee geboren om Warrekam, Bibliotheek en Schering&Inslag samen te voegen tot Hart van Laren en in 2012 werden het Brinkhuis en Schering&Inslag geopend.

Deze foto, die op groot formaat in de Foyer hangt, werd genomen in 1957 toen de zusters vierden dat zij 75 jaar geleden waren begonnen met het geven van onderwijs aan de Larense meisjes. De nonnen kregen toen een aubade door de Larense MCC.