Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

 

Klassiek avond Pergolesi, Puccini en Pärt

Joop van Velzen, muziekhistoricus van het Larense “Music in Life” houdt een boeiende presentatie over drie verschillende componisten. Naast achtergrondinformatie vertelt hij over hun plaats en betekenis in de muziekgeschiedenis en laat hij u luisteren naar en genieten van hun muziek. Deze keer:

Pergolesi (1710-1736): een van de belangrijkste vroege componisten van de opera buffa (komische opera). Hij schreef ook veel kerkmuziek, waaronder een mis in F. Het is echter zijn Stabat Mater (1736), voor (mannen)sopraan, alt (contratenor) en orkest, dat de meeste bekendheid geniet.

Puccini (1858-1924): componist van misschien wel de allermooiste opera’s uit de muziek-geschiedenis. Deze werken bevatten veel vrolijkheid tegenover dramatiek en prachtige melodieën. De componist vormde alledaagse emoties om tot grote kunst en schreef gevoelige passages met talloze aria’s als beroemde hoogtepunten in het opera-genre.

Pärt (1935): in hun eenvoud lijken zijn composities vol van een leegte; een wit scherm waarop luisteraars eigen gedachten en gevoelens kunnen projecteren: ze nodigen uit tot meditatie. Pärt’s onderdompeling in de godsdienst droeg sterk bij aan zijn eigen stijl, die de naam Tintinnabular kreeg, een vervoeging van het Latijnse woord voor ‘bellen’.

In elk programma is er een pauzemoment van 20 minuten.

In combinatie met deze luisteravond is het mogelijk vooraf te genieten van de dagschotel. Reserveren hiervoor is noodzakelijk en kan tot maandag 12 uur. Dagschotel: Caesarsalad – ijsbergsla met gegrilde kip, tomaatjes, komkommer, croutons, parmezaanse kaas, dressing.
Aanvang: 19.30 uur
Entree: € 12,50 (dagschotel + € 10,–)
Reserveren: reserveren@hartvanlaren.nl of bel 035 – 751 3991