Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Lief publiek,
In 2005 kwam Bram tijdens het Franz Liszt-concours in contact met József Balog, een jonge Hongaarse pianist; József speelde daar fantastisch en won de pers-prijs. Na afloop heeft hij veel vrienden gemaakt door bij zijn logeeradres een mooie show op de piano uit de losse pols op te voeren. Daarna is hij nog een keer in ons land voor concerten geweest. Ook toen ontstond na afloop weer een geweldige avond, waar hij met Veronique een paar nummers speelde!
Voor verdere info over hem verwijzen we jullie graag naar de website
http://www.pianoinstituut.nl/joszef-balog.html
https://www.youtube.com/watch?v=LirGM53WVec
József heeft onlangs aangekondigd begin mei weer naar ons land te komen, wat een mooie gelegenheid is om voor jullie een optreden van hem te regelen. Dat gebeurt op 1 mei, om 20.00 uur, in het Brinkhuis.
József heeft een prachtig Hongaars programma samengesteld met werken van Bartók, Lajtha, Kodaly en …uiteraard Liszt.
We gaan speciaal voor deze keer (voor József als professioneel concertpianist en voor het gebruik van de zaal) een bijdrage van € 20 per persoon vragen.
Na afloop van zijn optreden zullen in de foyer van het Brinkhuis Pim Ferguson (de zigeunerviolist die al een aantal keren voor jullie bij onze scharrelconcerten speelde) en Bram op de piano, die daar nu staat,  ‘pro deo’ meer mooie Hongaarse klanken ten gehore brengen, waarnaar jullie onder het genot van een glaasje wijn of iets anders (zit in de prijs… ) kunnen komen luisteren.
Er zijn, zoals jullie weten, slechts 68 zitplaatsen in de zaal. We willen jullie voor deze gelegenheid vragen om aan Bram via email abrahamrutten@gmail.com aan te geven of je komt en met hoeveel mensen, en het bedrag van € 20 per persoon cash mee te nemen op 1 mei.  Hij zal jullie bevestigen dat je plaats is gereserveerd. Als de zaak is overtekend, laat hij dat ook weten. Dat is wel belangrijk want we doen de deuren dicht en mag er niemand op de trap, in de gang of op het podium zitten. (Dat laatste is voorschrift van de brandweer en geldt nu ook voor onze komende scharrelconcerten….).
Mochten jullie die avond niet kunnen, maar toch het recital van József willen meemaken: er is op 3 mei a.s. om 20.30 uur in Splendor Amsterdam (het leukste muziekgebouw van Amsterdam) een herhaling van zijn optreden georganiseerd.  Als je daar naar toe wilt, kan je via de website http://splendoramsterdam.com/2017/05/03/  daarvoor een ticket regelen.
Wat betreft onze scharrelconcerten: eind april slaan we in verband met het bovenstaande een keer over: ons volgende eigen optreden is dus op 29 mei. Gegeven de maximum capaciteit van de zaal is het vanaf dan nodig om – ter voorkoming van teleurstelling dat je er niet in kan – een plaatsje te reserveren: dat kan dan via reserveren@hartvanlaren.nl.  Daarbij kan je dan meteen aangeven of je na afloop ook wil blijven eten in de foyer.
Beste groet,
Bram en Veronique