Loading...
(h)ARTGALERIJ 2017-12-14T22:20:08+00:00

(h)Artgalerij – Exposities en Kunstwand in Laren

Op de expositiewand van het Brinkhuis, bij de bibliotheek, zijn wisselende exposities te zien van  kunstenaars. Een kunstcommissie selecteert en presenteert de kunstenaars. De coördinatie is in handen van Ineke Vaasen. Onderdeel van de (h)Artgalerij is eveneens de beeldentuin. Hier vindt u ook regelmatig wisselende exposities. Heeft u belangstelling in het Brinkhuis te exposeren, laat het ons weten via: Hartgalerij@hartvanlaren.nl

Voor de komende periode zijn de volgende exposities gepland:

9 december – 12 januari 2017:  Expositie schilder Hendrik Cornelis Kranenburg

Van 9 december 2017 – 12 januari 2018] staat er een expositie gepland van de schilder Hendrik Cornelis Kranenburg. De schilderijen komen te hangen aan de expositiewand van de (h)Artgalerij in het Brinkhuis te Laren.

Destijds plaatste Liesbeth Kroonen een oproep op Facebook en Laren Dichtbij om schilderijen ter beschikking te stellen voor deze expositie. “Bij mij hangen 4 schilderijen van de kunstschilder H.C. Kranenburg. Destijds waren deze schilderijen in het bezit van mijn ouders. Eén van de schilderijen kochten mijn ouders aan de deur, het doek nog nat van de verf. Toen ik weleens als kind bij een klasgenootje thuiskwam, hing er een Kranenburg schilderij. Destijds heel gewoon voor mij, nu nostalgie. Nu als 60 plusser en inmiddels sinds geruime tijd lid van de facebookgroep “Je bent een echte Laarder als….” plaats ik de volgende oproep: “Ik ben zo benieuwd hoeveel Laarders nog een Kranenburg aan de muur hebben hangen”.

Een tiental mensen geven hieraan hun medewerking door hun schilderij te exposeren. De heer Kleinhoven, eigenaar van de kleine kunstkamer te Laren, stelt ook schilderijen ter beschikking voor deze expositie. Een aantal (klein-)kinderen van de schilder komen ook de expositie bezoeken en stellen hun schilderij ter beschikking.

De verwachting is dat de Larense taferelen op de schilderijen voor vele bezoekers een feest van herkenning zal zijn. Herinneringen zullen uitgewisseld worden. Ook zullen er schilderijen hangen van verschillende plekken in Nederland, omdat Kranenburg door het hele land heen geschilderd heeft.

 

12 januari t/m 24 februari 2018: Twin Collectie van werk van Anton Heyboer

De Twin Collectie is één van de belangrijkste verzamelingen van het werk van Anton Heyboer. Heyboer (1924- 2005) is één van de grootste Nederlandse naoorlogse kunstenaars.

De Twin Collectie is van Willy en Trees van Kleef (Zeist 1946). Deze tweelingzusters verzamelen sinds 1998 werk van Anton Heyboer. Door het persoonlijk contact met hem konden zij een interessante collectie opbouwen. Ze hebben goed inzicht in het werk en de gedachten en emoties hierachter.

Volgens Heyboer zelf is de Twin Collectie de mooiste en grootste verzameling van zijn werk. De Collectie omvat de hele werkzame tijd van van Heyboer van 1946 tot 2005 en is van Museale waarde.

Willy en Trees van Kleef geven lezingen over het leven en werk van Anton Heyboer. Regelmatig staan zijn werken af in bruikleen. Onder meer aan het Historisch Museum in Haarlem en in 2017 aan het Gemeente Museum in Den Haag.

De twins geven een een lezing voor de volksuniversiteit en een paar rondleidingen. Hier zijn de data:
Heyboer lezing donderdag 1 februari om 20.00 uur in het Brinkhuis
Rondleiding zaterdag 20 januari om 14.00 uur en om 15.00 uur
Rondleiding donderdag 1 februari om 15.00 uur
Rondleiding zaterdag 17 februari om 14.00 uur en om 15.00 uur