Het Brinkhuis viert zondag 10 september lustrum met bijzondere tentoonstelling “Eclatant Feest”

Het Brinkhuis viert dit jaar haar eerste lustrum en dat willen we graag vieren met onze bezoekers. Tijdens het dorpsfeest op zondag 10 september doen we daarom iets speciaals voor de inwoners van Laren met onder meer een feestelijke tentoonstelling in onze (h)Artgalerij met het thema ‘Eclatant Feest’. Feest u met ons mee?

In vijf jaar tijd is het Brinkhuis, ‘het Hart van Laren’, uitgegroeid tot een bruisende culturele ontmoetingsplek! Wat Hotel Hamdorff was in de vorige eeuw, wordt langzaam maar zeker overgenomen door het Brinkhuis. Om dit te vieren, hebben we kunstenaars uitgenodigd om een eigentijds kunstwerk te maken met een knipoog naar de flamboyante tijden in Hamdorff en naar de vele feesten, die in Laren worden georganiseerd, zoals de kermis, de Sint-Jansprocessie, het dorpsdiner en het oogstfeest.

Het resultaat is een fraaie collectie van schilderijen, foto’s, tekeningen, keramiek en beeldhouwwerk van 35 kunstenaars, allemaal met het thema ‘Feest in het Dorp’. De 35 deelnemende kunstenaars brengen met eigentijdse kunst een eerbetoon aan de geschiedenis van kunstenaarsdorp Laren.
De tentoonstelling wordt om 15:00 uur officieel geopend en de kunstwerken zullen tot 25 september in de kloostertuin, in de foyer en op de expositiewand te zien zijn.

             

Programma Brinkhuis zondag 10 september 2017:

Het Brinkhuis is de hele middag (van 12:00 tot 17:00 uur) geopend en voor iedereen gratis toegankelijk. Er komt een mascotte met een verrukkelijk kunstwerk, er is muziek van het Larense koor ‘De Speuit’ en u kunt een foto laten maken in een Larens tafereel. Daarnaast kunt u onder het genot van een hapje en een drankje een kijkje komen nemen en genieten van het terras in de kloostertuin. In de foyer serveren wij een feestelijke lustrum special. Graag nodigen wij iedereen uit om deze feestelijke dag met ons te vieren.

Het dorpsfeest wordt mede georganiseerd door Hart van Laren, Singer Laren, Bijzonder Laren, Versa Welzijn (Inmarkt) en de Historische Kring Laren.

2017-08-01T13:19:32+00:00